Sve Sve U praksi

Clamex P-14 Flexus - fleksibilnost je vrlina

Južnotirolski majstori stolarije u, po meri izrađenoj, stolarskoj radionici „Kofler“ kreiraju sofisticirane i visokokvalitetne komade unutrašnjeg uređenja sa najvećom preciznošću. Svakog dana, više od 66 godina predane stručnosti i iskustva usmeri se u konsultacije, planiranje i proizvodnju. Kompanija, koja posluje na međunarodnom nivou, testirala je novi P-Sistem veznika, Clamex P-14 Flexus. Fleksibilnost ovog veznika uvrstila ga je u neizostavni deo iskustva. Hannes Kofler je govorio više o tome u nastavku.

Otac Albert Kofler vodi porodični posao zajedno sa svoja dva sina, Danielom i Hannesom. Osnovao ih je njihov deda Heinrich Kofler 1954. godine, a potom se kompanija specijalizovala za opremanje enterijera, opremanje prodavnica te spajanje drveta, metala, stakla i tekstila. Obučeni stolar Hannes Kofler svoje poslovanje karakteriše kao stolarsku radionicu orijentisanu na rešenje koja može brzo da odgovori na potrebe kupaca.

Maksimalna fleksibilnost sa Clamex P-14 Flexus-om

U jednom slučaju potrebe kupaca odnosile su se na vitrinu koja je morala da zadovolji određene zahteve. Ono što je bilo posebno u vezi sa ovom porudžbinom bio je zahtev da se osnova vitrine može naknadno pričvrstiti i odvojiti, omogućavajući joj transport u ravnom pakovanju. Međutim, iz bezbednosnih razloga baza je trebalo da se odvoji samo iznutra. "Prethodno nam je nedostajalo pravo uklapanje za ovu primenu. Clamex P-14 Flexus je rešio ovaj problem. Veznik je došao tačno u pravo vreme i na naše zadovoljstvo je ispunio ovu prazninu", objašnjava Hannes Kofler.

Novi Clamex P-14 Flexus je odvojivi veznik zasnovan na sidrištu P-sistema, te stoga nudi sve prednosti P-sistema. Nova karakteristika Clamex-a P-14 Flexus su fleksibilni klinovi za pozicioniranje. Zahvaljujući ovoj inovaciji, veznik nema izbočene krute elemente. Fleksibilni klinovi za pozicioniranje omogućavaju naknadno uklapanje izrađenih komada na postojeće elemente, što znatno pojednostavljuje redosled montaže.

Hannes Kofler naknadnu ugradnju izrađenih komada vidi kao ključnu prednost Clamex-a P-14 Flexus: „U konkretnom slučaju vitrine, fleksibilni klinovi za pozicioniranje omogućavaju nam lako umetanje osnove u okvir, bez ostavljanja ogrebotina na drugim komadima. Štaviše, postolje se može pričvrstiti na svoje mesto odozgo, što znači da je sigurno zaptiveno jer nema pristupa bušenim otvorima ", dodaje Kofler. Zahvaljujući izvanrednoj sili stezanja koja razlikuje sve konektore P-sistema, osnova vitrie ne može da se olabavi. Novi član P-Sistem porodice takođe se ističe svojom lakoćom korišćenja tokom montaže."

„Ono što nam Clamex P-14 Flexus čini toliko zanimljivim jeste nekompromitovanje u pogledu fleksibilnosti, dajući stolaru ogromnu slobodu u konstrukciji nameštaja.”

Kofler koristi P-Sistem veznike od 2015. Prezentacija predstavnika poljske prodaje kompanije Lamello ostavila je južnotirolske stolare nadahnute Lamellovim inovativnim asortimanom proizvoda. Od tada su se veznici iz P-Sistem sistema čvrsto usadili u posao kompanije Koflers. Pomoć za lepljenje Tenso P posebno je dobro prihvaćena: "Tenso je optimalan za naš proizvodni proces. Vreme koje možemo uštedeti zahvaljujući ovom vezniku je značajno. Ovaj put efikasnost i nedostatak potreba za stezaljkama čine Tenso idealnim proizvodom za nas “, objašnjava Hannes Kofler.

Tenso se prvenstveno koristi za trupove, pokrivne trake i ugradne ormare. U dobro opremljenom preduzeću žlebovi P-sistema se glodaju pomoću dve 5-osne CNC mašine: Morbidelli Author X5 55 EVO i Morbidelli M200 kompanije SCM. Na gradilištima i za montažu na licu mesta koristi se i Lamello Zeta P2, profilna stolarija za keksove za P-sistem.

"Flexus je logičan dodatak asortimanu P-sistema. Uvek nas iznova nadahnjuje koliko pouzdano Lamello prilagođava svoje proizvode potrebama kupaca i srećni smo što smo deo porodice Lamello."

 

Pogledajte artikal u Schachermayer veb šopu.

( )