Sve U praksi

Opremite se za Homeoffice

© Triaflex

Rad od kuće nije nikada bio tako sveprisutan kao ove godine, a "Homeoffice" nije više samo pojam. Hiljade i hiljade radnika su morali svoje radno mesto da presele unutar svoja četiri zida. Radna atmosfera utiče na efikasnost u poslu, stoga bi radno mesto u svom dom trebalo urediti ergonomski, praktično i u pravilnom stilu. Ovde donosimo praktične savete i predstavljamo deo proizvoda iz asortimana okova za opremanje kancelarije.

Promenjene okolnosti u 2020. godini učinile su rad od kuće izrazito popularnim. Ipak, kada u našim domovima nemamo osiguran prostor za rad to često dovodi do problema. Stolice u nisu predviđene za osmosatno sedenje što može uzrokovati bolove u donjem delu leđa. U blizini nedostaju utičnice, registratori, prostor za odlaganje ili odgovarajuća rasveta. Više se ne osećamo ugodno u domu, niti imamo strukturirano radno mesto.

Ali to ne mora biti tako.

Svi koji provode osam sati dnevno na svom "drugom" radnom mestu mogu svoj kućni ofis urediti tačno onako kako žele. U našem veb katalogu možete pronaći široki asortiman proizvoda za kancelarije: kancelarijski nameštaj, radne stolove podesive po visini, kancelarijske stolice, regalne sisteme, izvlačne utičnice ili bežične punjače za mobilne telefone.

• Odvojena soba je savršeno rešenje, ali za kućni ofis se može iskoristiti niša, mesto uz prozor ili kutak prostorije. Najbolje je odvojiti se od trpezarijskog stola, dnevnog boravka ili kuhinjskog šanka.

• Radno mesto možete prilagoditi vašem stilu u enterijeru.

• Radni sto je najvažniji. Obratite pažnju na ergonomiju, stil, funkcionalnost i veličinu prostora.

• Nijedno radno mesto nije funkcionalno bez prikladnog osvetljenja. Po mogućnosti pripremite radno esto pokraj prozora. U suprotnom, idealno rešenje su stolne svetiljke.

• Za kreativan i efikasan rad potrebno je dovoljno prostora za odlaganje. Regalni sistemi i police, košrpe i pretinci uvek su dobro rešenje na radnom mestu.

• Tehnički dodaci poput inovativnih rešenja za bežično punjenje mobilnih ili izvlačne utičnice olakšavaju rad.

• Za biljke, omiljenu šolju za kafu ili fotografiju voljenih osoba takođe bi trebalo naći mesta u kućnom ofisu.

 

Postolja za radne stolove

Ergonomsko radno mesto je važan kriterijum za efikasan rad. Ispravno držanje prilikom sedenja i rada za radnim stolom postiže se samo ako se radna i sedeća visina mogu individualno prilagoditi visini tela. Idealno rešenje za to su stolovi elektronski podesivi po visini poput onih iz Hetticha. Naš savet za ispravnu visinu stola: sednite uspravno za sto, naslonite se, savijte noge pod uglom od 90 stepeni, postavite podlaktice na sto i opustite nadlaktice. Unutrašnje strane lakta bi trebale biti pod pravim uglom kada dodirujete tastaturu računara. Ako to nije slučaj, podesite visinu stola.

 

Kancelarijske stolice

Svi znamo da dugo sedenje nije zdravo. Kada se štedi pri kupovini kancelarijske stolice to može dovesti do bolova u mišićima i glavobolje. Ergonomske kancelarijske stolice poput onih iz Triaflexa uvek su dobar izbor: zahvaljujući različitim mehanizmima, stolica reaguje na svaki impuls korisnika i prilagođava se držanju tela tokom dugog dana. Na taj način ste u pokretu ceo dan čak i dok sedite. U našem asortimanu, osim klasičnih kancelarijskih stolica, možete naći i kancelarisjke stolice sa lumbalnom potporom (naslon). Kod sedenja na takvoj stolici ravnoteža ležišta automatski reaguje na bilo koji pomeraj u težištu tela i na taj način omogućava trajno i sinhronizovano prilagođavanje nagiba sedalnog dela i naslona.

 

Utičnice

U kućnom ofisu često nedostaju dve stvari: prostor i utičnice. Savršeno rešenje tog problema su sistemi utičnica poput onih kompanije EVOline. Sistem nove generacije Dock Square koji spaja kompaktnost, promenjivost i pokretljivost na radnom mestu. EVOline Dock Square se ističe izmenjivim modulima za podatke i multimediju koji osiguravaju bezgraničnu fleksibilnost u slučaju da se promene zahtevi radnog mesta. Zbog montaže lepljenjem, Dock Squar se može lako premestiti na neko drugo mesto, čak i na staklo.

 

Bežični punjači mobilnih telefona

Bežična rešenja za punjenje u kancelarijama nisu samo u trendu, one takođe smanjuju "nered" na radnom stolu. Mobilni telefon ili tablet se jednostavno postave na modul za punjenje. Bežični punjači poput Versa ili EVOline mogu se brzo i jednostavno integrisati u nameštaj ili ploče stola i omogućavaju bežično punjenje svih mobilnih aparata koji podržavaju QI funkciju punjenja. Signalni ton potvrđuje ispravno postavljanje mobilnog na punjač, a plava LED lampica signalizira proces punjenja. Uz to, zahvaljujući savršeno oblikovanom dizajnu, bežično mesto za punjenje savršeno se stapa s okolinom.

 

( )