Sve Impuls

Granberg: udoban i bez barijera

© Granberg

#IMPULS | Švedska porodična kompanija Granberg razvila se od stolarske radionice osnovane 1870. godine do uspešnog i popularnog dizajnera enterijera. Sedamdesetih godina 20. veka prva fleksibilna kuhinja i motorizovani lift sistemi bili su odlučujući korak ka postajanju modernog proizvođača kuhinja. Od tada su poboljšana udobnost i ergonomsko poravnanje kuhinjskih rešenja u fokusu njihove aktivnosti. Proizvodi tako nisu samo funkcionalni, već i maksimalno orijentisani ka korisniku.

Ergonomske kuhinje kompanije Granberg postale su pioniri kuhinja bez barijera. Ormarići, radne ploče i police mogu se podesiti po visini pritiskom na dugme. Ovo je kompaniju učinilo svetskim liderom na tržištu za inovativne sisteme liftova kako za privatne tako i za javne zgrade. Među mnogim Granbergovim rešenjima, ovog puta predstavljamo InDiago motorizovani podesivi umetak za ormar. Umetak je jednostavan za upotrebu i može se kontinuirano spuštati do prednje ivice radne ploče. Uz malo prostora, umetak za ormar takođe nudi mogućnost integrisanja u postojeće kuhinjske sisteme. Čak i svetla ispod umetka mogu biti ugrađena, jedva da treba izvršiti bilo kakve promene prilikom ugradnje. Integrisana vrata automatski se otvaraju i isto tako automatski ponovo zatvaraju kada se sistem pokrene. Ovo kuhinju čini savršenim radnim prostorom bez kompromisa za ljude koji žele upotrebu bez prepreka. Vratima se, naravno, može i ručno upravljati kako bi bila maksimalno upotrebna.
 

Sigurnost i udobnost

Integrisani sigurnosni sistemi osiguravaju rad bez problema i garantuju lako i sigurno rukovanje umetkom ormara InDiago. Umeci za ormare dostupni su za visine ormara od 70 cm ili 85 cm. Dubina varira između 26 i 31 cm. Širina je između 50 i 100 cm. Visok stepen fleksibilnosti omogućava upotrebu skoro svim uobičajenim proizvođačima kuhinja. Pored toga, opasnosti od nezgode u domaćinstvu takođe se mogu minimizirati na ovaj način.

Paleta proizvoda Granberg namenjena je celoj kuhinji i uz Centerlift 960 pruža još jedan važan element za potpunu pristupačnost, a time i za veću sigurnost. Naročito su stariji i osobe sa invaliditetom ograničeni standardizovanim visinama i kuhinjskim aranžmanima i često ih mogu koristiti samo uz bol ili veliki stres - u tome može pomoći centralni lift Granberg.

 

Idealne dimenzije

Sa pravilnom radnom visinom, međutim, kuhinjski posao postaje zadovoljstvo. Visina ostrvskog lifta može se lako prilagoditi pritiskom na dugme i tako se savršeno prilagođava individualnim potrebama. Centralni lift je nezavisan od proizvođača i stoga se može integrisati u svaku kuhinju. Oprema se takođe može konfigurisati pojedinačno i opremiti ugrađenim sudoperama ili bilo kojim pločama za kuvanje. Različite varijante proizvoda otvaraju širok spektar mogućih primena. Centerlift se može isporučiti sa dubinama između 54,8 cm i 118 cm. Širine variraju između 114,8 cm i 274,8 cm.
 

Karakteristike i prednosti
• Visina podesiva od 70 do 110 cm (bez radne ploče)
• Nosivost 200 kg
• Okvir lifta isporučuje se unapred sastavljen i može se pojedinačno opremiti sudoperama, fiokama, frontovima i pločama za kuvanje
• Integrisana zaštita od priklještenja


Korisne informacije
• Isporuka sa priključkom za pričvršćivanje na radnoj ploči
• Mogu se integrisati sudopere dubine do 120 mm
• Elektronika i motori "Plug and Play"
• Može se odabrati bočni raspored motora

 

KONTAKT

T. 011/ 78 70 233
E. info@schachermayer.rs

 

( )