Sve Pogled Impuls U praksi

Solido 80 za klizna vrata

#IMPULS | Okov za klizna vrata Solido 80 su zajednički razvili Schachermayer i HELM, a proizvodi se u Nemačkoj. Svojim modularnim dizajnom zadovoljava sve veću želju za individualnim uređenjem enterijera i maksimalnom udobnošću.

Sa svojim savršeno koordiniranim komponentama, dobro dizajniran sistem okova nudi brojna klizna rešenja čak i za teške strukturalne uslove i ograničen prostor- od jednokrilnih vrata do višekrilnih sistema s krilima koja se mogu pomerati nezavisno, sinhronizovano ili teleskopski, montirana na zidu, plafonu ili u zidnom džepu. 

Drvo i staklo

Solido 80 je moguće koristiti kod unutrašnjih kliznih vrata od drveta i stakla sa težinom krila do 100 kg. Osnovu sistema čini klasičan klizač C-profila, i mnogo dodatnih komponenti (okviri, odstojni profili) koji se mogu koristiti u različitim situacijama ugradnje. Razvoj inovacija ili unapređenja uvek se odvija pod aspektom besprekorne integracije u postojeći sistem. 

Inovacije

Najnoviji dodatak su stezni držači stakla visoki samo 22 mm, koji omogućuju korišćenje potpuno staklenih vrata bez ikakve obrade stakla. Namenjeni su za kaljeno sigurnosno staklo (ESG) kao i za laminirano sigurnosno staklo (VSG) i podesivi su po visini kada su montirani. U kombinaciji sa maskom za utiskivanje visine 75 mm može se postići mala visina ugradnje i reduciran izgled. Posebnost maske je što se može koristiti kako za drvena unutrašnja klizna vrata tako i za staklena kod kojih je potrebno samo ugurati dihtung u masku. Dosad je okov Solido 80 bio dostupan u suptilnim bezvremenskim obradama u srebrnoj boji ili boji nerđajućeg čelika, a sada je na tržištu i crna mat kao dodatna nijansa, koja svojim izgledom fascinira i modernim prostorima donosi dozu elegancije i luksuza. KWS ručke su vizuelno savršeno uklopljene sa Solido 80 i Helm okovom za klizna vrata: od klasičnih okruglih preko ugaonih dužih ručki, do ukopnih ručki, koje se postavljaju ravno na krilo vrata radi uštede prostora ili se u njih ugrađuju u ravnini.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodu

 

( )