Sve Impuls

Koja sudopera je najbolja? Pravimo poređenje.

Širok asortiman pribora za sečenje, natezanje ili polaganje savršeno zaokružuje asortiman sudopera. ©Blanco

 

#IMPULSE | Nikada nemojte reći za sudoperu da je posuda za pranje novog dizajna! Danas u njih može biti mnogo više od prljavog posuđa. Ne samo da se svojim elegantnim dizajnom i bojama prilagođavaju modernoj kuhinji, već dolaze u širokom spektru materijala: bilo da su od nerđajućeg čelika, keramike ili granita - sve ima svoje prednosti, a možda i nedostatke. Imamo direktno poređenje za vas.

 

TEXT

Pere se, grebe i riba. Kuhinjske sudopere moraju da izdrže toplotu, kiselinu i hladnoću, da odstranjuju kamenac i, ako je moguće, da budu lake za čišćenje, izdržljive i privlačne za pogled. Ovde zavisi od materijala, jer optičke moderne kuhinjske sudopere već dugo privlače pažnju. Bilo da se radi o elegantnom ambijentu od hladnog nerđajućeg čelika, opipljivo prijatnom kamenom karakteru sa granitnim lavaboima ili purističkom dizajnu sa keramičkim sudoperama u svim zamislivim nijansama - izbor materijala je pitanje ukusa i pitanje upotrebe.

DIZAJN

Oni koji vole boju u dobrim su rukama sa lavaboima od granita i keramike: Silgranit od Blanco ili keramika iz Sistemceram dostupni su u različitim nijansama. Keramički umivaonici su dostupni i sjajni i mat. Antracit, siva ili crna su posebno u trendu – ugrađeni u ravni sa kamenom pločom. Nerđajući čelik je, pak, baziran na klasičnom srebru, koji u kombinaciji sa tamnim kuhinjskim pločama od kamena ili drveta takođe izgleda veoma ekskluzivno.

NEGA

Ko ih ne poznaje: mrlje od kreča u lavabou i oko njega. Ako ne želite da ulažete mnogo vremena u održavanje kuhinjskih sudopera, najbolje je da koristite granitne ili keramičke sudopere. Lako se čisti i sudopera od nerđajućeg čelika, ali su mrlje od kamenca i otisci prstiju vidljiviji.

HIGIJENA

Što se tiče čistoće, svi materijali zaslužuju Oskara. Sa Silgranit PuraDur iz Blanco, na primer, patentirana formula za higijensku zaštitu deluje kao zaštitni štit od prljavštine i bakterija. Ovde je rast higijenski relevantnih bakterija smanjen i do 98 procenata. Nerđajući čelik takođe nudi veoma higijensku radnu površinu zahvaljujući svojoj glatkoj površini. Glatke površine Sistemceram-a su bez ukusa i mirisa i apsolutno higijenske, a kamenac ne može da prione na CleanPlus površinu.

TOPLOTA I TVRDOĆA

Topli lonac se često stavlja u sudoperu kao i zamrznuta hrana. Prekomerna toplota nije problem za sva tri materijala: Nije važno da li je od nerđajućeg čelika, granita ili keramike, posuđe možete staviti u sudoperu bez oklevanja. Sva tri materijala su takođe otporna, a granit i keramika (koja je takođe otporna na kiseline, posekotine, ogrebotine i hapse) izlaze na vrh zbog tvrdoće materijala. U poređenju sa druga dva, nerđajući čelik se relativno lako ogrebe, pa treba biti oprezan pri rukovanju osetljivim posuđem sa granitnim umivaonicima, jer je materijal veoma tvrd.

CENA

Keramički umivaonici imaju svoju cenu, a materijal je takođe veoma težak - sudopera može biti teška 20 kg. Najjeftinija opcija je verovatno nerđajući čelik, iako postoje veoma velike razlike u kvalitetu. Naše prodajno osoblje u kancelariji i na terenu će vas rado posavetovati.

WEB KATALOG: https://webshop.schachermayer.com/cat/sh-RS

 

( )